Временно се закриват леглата за неусложнени случаи на COVID-19 в МБАЛ-Тетевен, считано от

...
Временно се закриват леглата за неусложнени случаи на COVID-19 в МБАЛ-Тетевен, считано от
Коментари Харесай

В тетевенската болница временно закриват леглата за болни от COVID-19

Временно се закриват леглата за неусложнени случаи на COVID-19 в МБАЛ-Тетевен, считано от 13 декември, поради заболяване на двамата лекари и част от останалия личен състав в отделението, оповестяват от Регионалната здравна ревизия в Ловеч.

И.д. шеф на РЗИ доктор Росица Милчева съобщи пред Българска телеграфна агенция, че все още там се лекуват трима пациенти, за които ще се грижи дежурен лекар от вътрешно поделение. Новооткритите случай от община Тетевен, нуждаещи се от болнично лекуване, ще се пренасочват към останалите Коронавирус отделения на територията на региона.

Дейността на Коронавирус отделението в тетевенската болница, в което има 18 легла за неусложнени пациенти, ще се възобнови, когато лекарите се върнат на работа.

Д-р Милчева сподели още, че към днешна дата са карантинирани две групи в детски градини и два класа в образователни заведения в региона.

По информация на РЗИ записаната 14-дневна заболеваемост за област Ловеч е 368 на 100 хиляди население. Новодиагностицираните случаи на ковид са 37, измежду тях са здравна сестра от Ловеч и акушерка от Троян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР